Solsikkebrød med appelsin og persille
Solsikkebrød med appelsin og persille
Tips! Smakssett brødet med revet appelsinskall og presset saft fra en appelsin (veskemengden skal fortsatt være 5 dl totalt). Strø gjerne en blanding av hakket fersk persille og fint revet appelsinskall rundt og over det nystekte brødet. Det ser ekstra innbydende ut! Oppskrift/Foto; Finax
Share |

Dette trenger du

2 runde brød
1 pakke gjær

5 dl vann, ca 37 °

3 ss rapsolje

2 dl solsikkefrø

1 dl hakket bladpersille

1 ts salt

1 klype sukker

6-7 dl speltmel

6 dl hvetemel

Pensling
1 egg (ev. melk, vann eller olje)

2 ss solsikkefrø

Slik gjør du

Rør ut gjæren i vannet og ha i resten av ingrediensene. Elt deigen godt sammen, helst i en kjøkkenmaskin i 5-10 minutter. Deigen skal være ganske løs. La deigen heve under et klede i ca 30 minutter.

Elt deigen igjen og del i 2. Legg over på et stekebrett og form til runde brød. La heve i ytterligere 30 minutter. Pensle med egg(dersom det tåles) og strø over solsikkefrø.

Stekes i ovnen i ca 25-30 minutter på 200 C

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com