Scones brød
Scones brød
Et spennende og deilig sconesbrød av spelt.Serves lunkent og gjerne med syltetøy, ost eller ved siden av en salat. Det er svært lite laktose/melkesukker i kefir, slik at de fleste med laktoseintoleranse vil tåle dette godt.
Share |

Dette trenger du

  • 260 g siktet speltmel
  • 260 g sammalt spelt, grov
  • 2,5 dl kefir
  • ½ dl appelsinjuice
  • 100 g smør / melkefri margarin
  • 1,5 ts salt
  • 6 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ss sukker
  • (2 dl hasselnøtter hakkes og tilsettes til slutt, kan byttes med andre typer nøtter som tåles, evnt. tørket frukt)
  • (1 stk. egg til pensling dersom det tåles)

Slik gjør du

1 brød (ca. 10-12 skiver)

Hakk hasselnøttene, (evnt tørket frukt dersom du ikke tåler nøtter). Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Tilsett smør i klatter og kjør til alt er finsmulet. Tilsett kefir og appelsinjuice og kjør deigen i 6 minutter på lav hastighet (hastighet 1). Bland til slutt inn hakkede hasselnøtter, og la deigen hvile i 30 minutter. Dekk til bollen med et kjøkkenhåndkle. Deigen skal være litt klissete før den hviler.


Del deigen i 10-12 like store emner. Form dem til boller. Legg bollene tett i tett i smurt form eller på en stekeplate med bakepapir. Pensle brødet med sammenvispet egg (dersom det tåles). La brødet stå på et lunt sted i 10 minutter og pensle det en gang til. Stek brødet midt i ovnen ved 200 °C i 30-35 minutter. Pensle brødet på nytt rett ett er at det er tatt ut slik at det får en blank overflate. Avkjøl på rist.

Tips: Hasselnøttene kan byttes ut med f.eks. valnøtter, bær du har i fryseren, tørkede frukter etc. Serves lunkent og gjerne med syltetøy, ost eller ved siden av en salat.

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com