Rug rundstykker
Rug rundstykker
Her har du oppskrift på sunne gode rundstykker uten melkeprodukter. Oppskrift Oatly, Foto; Sven Svensson
Share |

Dette trenger du

6 dl Oatly Havredrikk / melk

50 g gjær

2 ss rapsolje

2 ss sirup

1 ts salt

2 ss brødkrydder (f eks like deler tørket timian, dill og persille)

13-14 dl rugmel

ev solsikkekjerner/gresskarkjerner

Slik gjør du

1. Varm havremelken till 37 °C.

2. Rør ut gjæren i havremelken

3. Tilsett olje, sirup, salt, brødkrydder og det meste av melet

4. Arbeid deigen godt sammen til det blir en smidig deig

5. Ha i mer mel om deigen er klissete

6. La deigen stå og heve med et klede i 30 min

8. Tilsett solsikkekjerner og elt deigen godt sammen igjen

9. Del deigen i to

10. Rull hver del ut til en 30 cm lang pølse

11. Skjær hver del i 12 like store deler og sett på en bakepapir kledd plate

12. La stå til heving i nye 30 minutter

13. Stekes i ovnen i 250 °C, ca 10 minutter

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com