Påskebrød
Påskebrød
Tsoureki er navnet på det tradisjonelle søte påskebrødet som bakes blant annet på Kypros. Ofte baker barn og unge dette brødet for å kunne gi det som en gave til sine besteforeldre. Oppskrift/foto; opplysningskontoret for brød og korn
Share |

Dette trenger du

  • 500 g hvetemel
  • 60 g mykt smør eller melkefri margarin
  • 75 g sukker
  • ca. 1 ts malt kardemomme
  • ca. 1 ts fennikelfrø
  • ca. 1 dl sultanrosiner
  • 1,5 dl melk som tåles
  • 25 g gjær
  • 1 dl lunkent vann
  • 3 stk. røde harkokte egg m/skallet på, kokt i rød konditorfarge
  • 1 stk. egg til pensling

Slik gjør du

Ha melet i en stor bolle og tilsett alle ingrediensene unntatt gjær, vann og egg. Løs opp gjæren i litt lunkent vann, og hell over deigen. Elt deigen til den er smidig (ca. 5 minutter i kjøkkenmaskin). Ha eventuelt i mer mel eller vann til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).

Del deigen i tre deler, og rull hver del til en lang pølse. Flett pølsene sammen, og brett endene inn under fletten. Legg deigen over på et stekebrett (smurt eller dekket med bakepapir.). Trykk de hardkokte røde eggene ned i den flettede deigen. Dekk over med et kjøkkenhåndkle og en plastikkpose og etterhev i en time.

Varm opp ovnen til 200 °C. Pensle overflaten forsiktig med pisket egg. Stek brødet i 25 minutter, og avkjøl brødet på rist.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com