Kallhevede frokostbrød med appelsinsmak
Kallhevede frokostbrød med appelsinsmak
Sunne varme rundstykker til frokost, det er godt det! Havremelken gjør rundstykkene ekstra saftige. Og ved å kallheve rundstykkene over natten, så trenger vi litt mindre gjær. Oppskrift/foto: Oatly
Share |

Dette trenger du

Kallhevede frokostbrød, ca 15 stk

25 g gjær

5 dl havredrikk

1 ss flytende honnng

1 ts salt

skall fra 1 appelsin

2 dl kruskakli

2 dl grovt rugmel

8 dl hvetemel

Slik gjør du

  1. Ha gjæren i en arbeidsbolle. Bland i havredrikk og rør til jæren har løst seg opp (melken skal ikke varmes opp, romtemperatur er bra)
  2. Bruk helst maskin. Ha i honning, salt og appelsinskall, bland godt
  3. Tilsett kruskakli, rugmel og hvetemel litt etter litt. La maskinen gå i 10 minutter, eller 15 min for hånd
  4. Ha plastfilm over bollen og sett deigen i kjøleskapet, ca 8-16 t
  5. På morningen setter du ovnen på 250 g
  6. Hell deigen på melet bakebord, du trenger ikke kna!
  7. Trykk deigen til 2-3 cm høyde, og skjær ut 15 ruterPlasser
  8. Plasser de på stekeplate med bakepapir og pensle med vann. Strø over litt mel og stek i ovnen ca 10 min
  9. La kjølne litt på rist før du nyter varme rundstykker til frokost!
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com