Grove påskeharer
Grove påskeharer
En deilig påskefrokost skal nytes. Prøv å sett frem disse grove påskeharene på bordet, garantert popluært. Foto/oppskrift; opplysningskontoret for brød og korn
Share |

Dette trenger du

  • 500 g hvetemel
  • 500 g sammalt hvete, grov
  • 2 ts salt
  • 5 ts sukker
  • 7 dl lunkent vann
  • 1 pk. gjær
  • 6 ss olje

Slik gjør du

Bland mel, salt og sukker i bakebollen. Rør gjæren ut i lunkent vann. Hell gjæren i melblandingen sammen med oljen, og elt deigen til den er smidig (Ca 5 minutter i kjøkkenmaskin). Ha eventuelt i mer mel eller vann til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).


Del deigen i 32 like store deler. Til hver hare trenger du to deler. Lag to dråpeformede stykker. Skjær et snitt i hvert stykke, fra den spisse til den butte. Fest stykkene mot hverandre, slik at de butte endene blir henholdsvis kropp og hode, mens spissene blir ben og ører. Sett harene til etterheving (20-30 minutter).

Pensle harene med egg (pensle med melk som tåles dersom du ikke tåler egg) og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 minutter. Avkjøl dem på rist

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com