Grove muffins
Grove muffins
Cindy Maries grove muffins ble kåret til “Årets grovis 2008”, og er et sunt alternativ til fin småbakst. oppskrift/foto; opplysningskontoret for brød og korn
Share |

Dette trenger du

  • 200 g siktet speltmel
  • 50 g byggmel
  • 25 g hvetekli
  • 20 g bakepulver
  • 20 g vaniljesukker
  • 100 g rapsolje
  • 2,5 dl helmelk eller annen melk som tåles
  • 120 g sukker
  • 50 g honning
  • 50 g hakkede valnøttkjerner(eller solsikke/gresskar/nøtter man tåler)
  • 100 g skogsbærblanding
  • Slik gjør du

    Bland speltmel, byggmel, hvetekli, sukker og honning i en kjøkkenmaskin. Rør inn olje og melk. Rør deretter inn skogsbærblandingen og ca. halvparten av de hakkede valnøttene.

    Strø hakkede valnøtter i bunnen av formene. Fyll formene med massen og strø godt over med hakkede valnøtter.

    Stek kakene midt i ovnen ved 180 ºC i ca. 30 minutter. Avkjøles på rist.

    Skriv ut
    Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com