Grove hjertebrød
Grove hjertebrød
Overrask kjæresten med et rykende fersk grovt hjertebrød. Lag ett stort hjerte eller to mindre. Du kan også lage flere små hvis du har mange kjærester…
Share |

Dette trenger du

  • 7 dl lettmelk eller annen melk som tåles
  • 500 g siktet hvetemel
  • 250 g sammalt hvete, fin
  • 250 g sammalt rug, fin
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 pk. gjær
  • 100 g smør eller melkefri margarin
  • (1 stk. egg til pensling dersom dette tåles)

vann til pensling

Slik gjør du

Mål opp melken og ha i bakebollen.  Del smøret/margarinen opp i små terninger og legg på tallerken slik at det blir romtemperert. Bland resten (mel, sukker, salt og gjær) i bakebollen. Bland alt sammen til en smidig deig (i maskin på middels hastighet i 5 min). Tilsett smøret/margarinen når deigen nesten er ferdig, og elt videre til du har en fin og jevn deig.

Dekk deigen med kjøkkenhåndkle og plast. La den hvile og heve seg til dobbelt størrelse i ca en time.

Del deigen opp i biter, og form deigen til en stor, to mindre eller flere små hjerter. Legg av litt av deigen til hjertene på toppen. Disse lager du ved å kjevle deigen en centimeter tykk og stikker ut med en pepperkakeform. Hvis du pensler de med vann før du legger dem på brødet sitter de bedre.

Etterhev deigen i 20-30 minutter. Sett ovnene på 225 °C. Når brødene er ferdig hevet og klare til å puttes i ovnen pensler du kanten av brødet med vann og drysser på mel. Hjertene i midten pensler du med egg for at de skal bli blanke. Stek store hjertebrød i ca 20 min og små i ca 10 minutter.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com