Focaccia
Focaccia
Foccacia smaker deilig sammen med en god suppe eller salt. Foto/oppskrift:mat.no
Share |

Dette trenger du

  • 500 g hvetemel
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3,5 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • fetaost (dersom det tåles)
  • oliven (sorte eller grønne)
  • små tomater

Glutenfri Foccacia

Slik gjør du


Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og olivenolje. Elt deigen til den er smidig og glatt

Blir den for vanskelig å jobbe med tilsettes litt mer mel. Ta deigen ut av bollen og smør bollen med olivenolje. Legg deigen tilbake i bollen, dekk med plast og hev lunt og trekkfritt i cirka 1 time.

Smør en liten langpanne med olivenolje. Hell deigen i langpannen og trykk den utover. Ved behov kan deigen pensles med litt olivenolje. Dekk platen med plast og la det etterheve i cirka1 time. Strø grovt salt (maldon salt) over deigen og trykk inn fetaost i terninger, oliven og halve små tomater.

Stek focacciaen nederst i ovnen ved 220 °C i cirka 20 minutter.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com