Luftige boller, glutenfri
Luftige boller, glutenfri
Skikkelig luftige glutenfrie boller! Fiberhusk i deigen gjør bollene lettere å trille ut, deigen henger bedre sammen og bollene blir mindre smulete. La fiberhusken svelle i ca 10 min, står den lenger blir den til en klump..
Share |

Dette trenger du

3 dl lunka vann

3 ts fiberhusk

800 g Semper fin mix

200 g sukker

1 ts kardemomme

1 ts salt

120 g flytende smør(ev melkefri margarin)

2 piska egg

3 dl lunken melk som tåles

2 poser tørrgjær for søt deig

Slik gjør du

  1. Ha fiberhusk og lunka vann i bakebollen, la svelle i 10 min
  2. Tilsett øvrige ingredienser, pass på at melken og smør/margarin er lunka. 
  3. La maskinen gå i ca 10 min
  4. Rull ut og la de heve under klede i 1 time
  5. Pensle med egg for å få fin farge på bollene
  6. Stekes på 225g i ca 10 min midt  ovnen. Ikke bruk varmluft
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com