Hveteboller
Hveteboller
bilde/oppskrift fra dansukker.com Husk å tilsette litt ekstra salt dersom du bruker "melange uten salt og melk."
Share |

Dette trenger du

  • 150g margarin uten melk
  • 5 dl melk (evnt. rismelk, havremelk eller vann))
  • 50g gjær
  • 1/2 ts salt
  • 1 1/2 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • ca.13 dl hvetemel

Fyll

  • 100 g myk margarin uten melk
  • 1 1/2 dl melis med sitronsmak

Glasur

  • 2 dl melis med sitron, sjokolade eller jordbærsmak
  • 1-2 ts vann
  • Pynt
  • dekorasjonsperler

Slik gjør du

1. Varm melk og margarin til 37 grader og rør gjæren ut i væsken.

2. Tilsett sukker, salt og kardemomme. Bland i melet litt av
gangen, til deigen slipper bollen lett. Sett til heving under et klede i 30 minutter. Bland margarin og melis med sitron eller
jordbærsmak til fyllet.

3. Ha deigen ut på bordet, og elt den med litt ekstra mel. Del
deigen i to deler.

4. Kjevle deigen ut i avlange plater, smør fyllet på og rull deigen sammen. Deigen skjæres i like store stykker som legges i papirformer. Sett til heving under et klede i 30 minutter. Sett ovnen på 250°.

4b. Rull ut hvert stykke til en rull, og del den i 25 stykker. Rull hvert stykke til en glatt, rund bolle. Legges på plate med bakepapir. Sett til heving under et klede i 30 minutter. Sett ovnen på 250°.

5. Pensle med sammenvispet egg dersom det tåles. Eggallergikere kan evnt.spraye "bakerens formfett" på bollene. Strø eventuelt på Dekorasjonsperler. Stekes midt i ovnen i 8–10 minutter. Avkjøles tildekket på rist.

6. Bland vann og melis med valgfri smak og smør på de avkjølte bollene uten Dekorasjonsperler

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com