Havrescones med kryddersmak
Havrescones med kryddersmak
Scones smaker aller best nystekte og litt varme. De trenger ikke annet pålegg enn melkefri margarin og passer godt som tilbehør til for eksempel supper. Du rekker fint å lage scones mens suppen småkoker. Bytt ut spelt og havremel med Toro lys melblanding dersom du baker til en med cøliaki. bilde/foto helseogkost.no
Share |

Dette trenger du

2 dl havremel
2 dl siktet spelt
eller
4 dl Toro lys glutenfri melblanding

1 ts urtesalt
2 ts bakepulver
50 g myk, melkefri margarin
1 ss tørket merian eller 3 ss fersk, finhakket merian
1,5 dl melk som tåles

 

Slik gjør du

  1. Bland mel, bakepulver, urtesalt og merian.
  2. Tilsett margarinen, og smuldre sammen til en grynete masse. 
  3. Rør inn den kalde havremelken og elt deigen raskt sammen.
  4. Kjevle eller klapp ut deigen på melet underlag til en tykk leiv.
  5. Stikk ut scones med et kjøkkenglass og sett dem på en stekeplate kledd med bakepapir.
  6. Stekes på 250 grader midt i ovnen i 10-12 minutter til de har hevet seg og er blitt gyllenbrune.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com