Byggmelslapper
Byggmelslapper
Byggmelslapper smaker godt med pisket krem og friske bær, eller syltetøy. Passer ypperlig som ekstra kos til ettermiddagskaffen. Kefir inneholder svært lite laktose, og tåles derfor godt av de fleste med laktoseintoleranse Foto/oppskrift; opplysningskontoret for brød og korn
Share |

Dette trenger du

  • 2 stk. egg
  • 4 dl kefir
  • 180 g sukker
  • 220 g hvetemel
  • 60 g byggmel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron

litt smør eller olje til steking

Slik gjør du

Visp egg, kefir og sukker til en jevn blanding. Tilsett mel, bakepulver og natron og bland alt sammen til en klumpfri røre. La røren svelle i ca. 30 minutter.


Stek lappene i middels varm stekepanne. Bruk en spiseskje til å legge røren i. Stek til de er lysebrune på kanten, snu dem og stek på den andre siden. Hvis platen blir tørr under stekingen, ta i litt smør eller olje.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com