Blåbærmuffins
Blåbærmuffins
I denne oppskriften fra Holmen Crisp er det brukt jyttemjøl som er naturlig fritt for gluten. Den er laget spesiellt for hvetemelallergikere eller cøliaker. Det er selvfølgelig ingenting i veien for å prøve denne oppskriften med vanlig hvetemel !
Share |

Dette trenger du

125 g smør eller margarin uten melk
2 ½ dl sukker
3 egg
2 dl Jyttemjøl
1 ts. bakepulver

Blåbærsyltetøy

 

Slik gjør du

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt.
Sikt i Jyttemjøl og bakepulver og rør om. Fyll røren i papirformer, store eller små, halvfulle.
½ - 1 ts. blåbærsyltetøy has på toppen av formene.

Stekes i 170 grader midt i ovnen, ca.
10 – 20 minutter. Avhengig av formenes størrelse. Dette gir ca. 25 store eller 50 små muffins

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com