bestemors smørhorn
bestemors smørhorn
Frys ned en pose med smørhorn og varm de raskt i ovnen når du får kaffebesøk. Ha på litt melisglasur like før servering. Det er selfølgelig ingenting i veien for å bytte ut rismelken med vanlig melk eller laktosefri melk, og den melkefrie margarinen med smør, dersom du tåler dette.
Share |

Dette trenger du

24 stk
500 g mel
250 g temperert melkefritt margarin
50 g gjær
2 1/2 dl kald rismelk
1ss sukker (25g)
1 ts salt (5g)

Fyll
100 g temperert melkefritt margarin
100 g sukker
1 knivspiss kardemomme

Pynt
melisglasur

Tips
Smørhornene er velegnet for frysing. Varmes før servering og pyntes med melisglasur.

 

 

Slik gjør du

  1. Deigen lages kald.
  2. Oppløs gjæren i melken og tilsett deretter melet og de andre ingrediensene slik at du får en jevn deig. Deigen skal ikke være for fast
  3. Del deigen i 3 like store kuler. Rull ut i sirkler på ca 25 cm
  4. Hver sirkel deles i 8 like store deler, legg i ts fyll på hvert stykke.
  5. Formes til horn. Rull fra den brede ende. Den spisse enden skal slutte på bunnen av hornet
  6. Heves på et lunt sted i 20 minutter(gjerne over damp i vasken med et stykke plast over)
  7. Pensles med litt kaffe for å få farge (eller egg dersom dette tåles)
  8. Stekes på midterste rille i forvarmet ovn ved 250 g i ca 15 minutter
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com