Tilbake

Tobias fikk allergisjokk i barnehagen

En brødskive med peanøttsmør fikk hele ansiktet til Tobias (3) til å hovne opp. Nå advarer moren mot å servere peanøttsmør i barnehager.

allergisjokk

-Jeg skulle spise en skive med peanøttsmør, og så ble jeg syk. Jeg fikk to sprøyter. Det gjorde ikke vondt. Men jeg sa «Au», forklarer Tobias fire dager etter den ubehagelige episoden.

Da Tobias tok en bit av skiven, begynte det å svi på tungen og han spyttet skiven ut igjen. Han ble også uvel og hovnet kraftig opp i ansiktet. Barnehagen fikk kontakt med moren Christina Hauge, som hentet Tobias og kjørte ham til legevakten.

Hjemme har Tobias aldri fått servert verken peanøttsmør, Nugatti eller lignende. Men han har spist sjokolade og andre produkter som kan inneholde spor av nøtter, uten å reagere.

Ønsker forbud

Nå mener moren Christina Hauge at barnehagene bør innføre forbud mot visse typer matvarer.

– Jeg synes det er tull å servere peanøttsmør til unger når det finnes så mye godt og sunt pålegg å velge mellom, sier Hauge.

Hun ønsker ikke å henge ut sønnens barnehage, men hun mener det er viktig å bevisstgjøre både foreldre og barnehagepersonale om at nøtter kan føre til alvorlige allergiske reaksjoner. Hun mener også at det bør være forbud mot å servere sukkerholdige pålegg som Nugatti, Sjokade og Prim for å sikre ungene et godt kosthold.

Les hele saken i Stavanger Aftenblad


 

Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com