Tilbake

Skolemåltid, også for allergikere.

  Innføring av skolemåltid i grunnskolen må bli et tilbud til samtlige elever uavhengig av helsetilstand, slik at tilbudet blir inkluderende også for barn med matallergi, mener Norges Astma og Allergiforbund

frukt og grønt

Omlag 5 % av norske barn har en eller annen form for matallergi/matoverfølsomhet. Halvparten av disse reagerer på melk, de øvrige på egg, fisk, hvete, nøtter eller frukt. Til et skolemåltid må det derfor stilles krav til kvalitet. I tillegg til at maten skal være sunn, næringsrik og fristende for barna, må det også tas hensyn til evt. allergier og annen overfølsomhet. Noen barn er så følsomme at de kan bli svært syke (anafylaktisk sjokk) av små mengder av den matvaren de ikke tåler. I verste fall kan de bli syke av lukten fra maten. Dette gjelder spesielt egg og fisk. Norges Astma- og Allergiforbund er derfor opptatt at det er nødvendig med kunnskap om dette hos de skal tilberede skolemåltid i grunnskolen.

 

Les hele artikkelen hos NAAF.no

Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com