Tilbake

Hva er allergikokken.no?

Allergikokken.no er etablert for å gjøre det lettere å lage spennende mat for mennesker med matallergi / matintoleranse.

For en tid tilbake møtte jeg en dame som sa hun drømte om å kunne boltre seg i oppskrifter. Men det var ikke lett. For en liten jente i hennes familie var allergisk for melk, egg, nøtter og fisk. Det hadde blitt mye prøving og feiling opp gjennom årene. Hun visste ikke hvor mange sjokoladekakeoppskrifter hun hadde forsøkt med ulikt resultat.  Jeg tenkte at dette må det gå an å gjøre noe med. Slik ble ideen til allergikokken.no unnfanget.  

Allergikokken.no har fått tillatelse til å bruke oppskrifter og bilder fra mat.no, MixWellHolmen CrispDansukkerMillsPriorAlpro Soya, Kolibri forlag og  Voksentoppens allergikokebok. En del av disse er helt standard oppskrifter men uten de vanligste allergenene. Andre oppskrifter inneholder spesialprodukter som f. eks glutenfritt mel, eggerstatningspulver eller soyafløte.

Ann Eli Mavrakis, forfatteren av "Voksentoppens allergikokebok", har gått gjennom alle oppskriftene du finner på denne siden. Mavrakis har kommet med forslag til forbedringer. Det er likevel viktig å presisere at det kan være feil i oppskriftene. Jeg ber om å få tilbakemelding dersom du oppdager slike feil. 

Ann Eli Mavrakis har ti års erfaring som kokk og kostøkonom på Voksentoppens senter for astma og allergi. Hun  har nylig kommet ut med en etterlengtet bok skrevet for matallergikere. I legeforeningens tidsskrift skriver man at  "Voksentoppens allergikokebok kan anbefales til alle som lider av matoverfølsomhet, og spesielt til multiallergikerne. Den bør være førstevalget når helseinstitusjoner, skoler etc. skal investere i en allergikokebok. Å lage velsmakende lasagne, fiskegrateng, tomatsuppe, pannekaker og iskrem uten å bruke egg, melkeprodukter og glutenholdige melsorter kan synes umulig, men bare inntil man har prøvd oppskriftene fra Voksentoppens allergikokebok."

Allergikokken.no vært så heldig å få tillatelse til å bruke bilder og oppskrifter fra kokeboken. Skriv Voksentoppen i oppskriftsøk / fritekstsøk, og du får en liten oversikt.                      

                                                                                                                                      Hilsen Hilde Brenne Rugås, redaktør Allergikokken.no

allergikokeboken

Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com