Tilbake

Driver du en restaurant?

Se denne filmsnutten som fokuserer på hvorfor du bør tilby mat tilpasset personer med allergier eller matintoleranse. Filmen viser også betydningen av god service. Filmen varer i 5 minutter.  

allergi og restaurantdrift

Diskriminerings og tilgjengelighetsloven er også for personer med astma og allergi.Loven inneholder en bestemmelse om plikt til universell utforming av all virksomhet rettet mot allmennheten. Loven trer i kraft 1. januar 2009.

I forarbeidet til loven spilte Norges Astma og Allergiforbund inn behovet for tilrettelegging av innemiljø og meny for personer med astma og allergi. Helsedirektoratet har nå en kampanje overfor serveringssteder der tilgjengelighet også for personer med astma og allergi er sentralt. Det er laget et nettsted www.littenklere.no der det bl.a. er en filmsnutt "God service" som omhandler cøliaki og matallergi.

Vi håper og tror at loven og kampanjen vil gjøre det enklere og hyggeligere å spise ute selv om man har allergi overfor visse matvarer.

 

 

 

 

Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com