Om Hildes Sjokoladekake

Allergikokken og Hilde Brenne Rugås begynte å leke med ideen om en sjokoladekake for allergikere for noen år siden. Realiteten i Norge var at allergikere ikke hadde noe særlig godt tilbud av kaker eller desserter, spesielt for de med flere allergier. Mange med f eks cøliaki, melkeallergi, laktoseintoleranse eller eggallergi manglet et tilbud de kunne føle seg trygge på.

 

 Hildes Sjokoladekake fra Allergikokken

Planleggingen

Utfordringene stod i kø, hvem hadde trodd at det var så mange detaljer som måtte stemme? Alle ingrediensene måtte være helt uten sporstoffer av de ulike allergenene, og det var lettere sagt enn gjort.

Etter omtrent to år med prøving og feiling kom vi da fram til et godt resultat. Noe av det vanskelige var at kaken ikke bare skulle være tilpasset ulike allergier, den skulle også smake godt, og i tillegg være så god at den passet for alle. Med god hjelp fra våre konditorere på Jørpeland kom vi endelig fram til en kake som var saftig og smakte ordentlig godt.

Lanseringen

konditorene som har laget Hildes Sjokoladekake

Hildes Sjokoladekake fra Allergikokken ble endelig lansert i Rogaland for prøvesalg 28. mai i år, og tilbakemeldingene har hittil vært svært gode.

Kaken er laget helt uten spor av hvete, gluten, melk, soya, nøtter og egg, noe som får de fleste til å rynke på nesen og spørre oss om hva den er laget av. Rismel og rismelk, maismel og potetmel, tyttebær og eple er noen av ingrediensene, og kaken blir produsert av konditorer på Jørpeland i Rogaland. For å være helt sikre på at det ikke finnes sporstoffer av uønskede matvarer bakes kaken i et eget lokale.

Hildes Sjokoladekake selges som frysevare i dagligvarebutikken, noe som betyr at du kan nyte tilnærmet hjemmelaget sjokoladekake i din egen stue.

De flinke konditorene som har hjulpet oss i arbeidet er Gunvor Fiskå (t.v.) og Ragnhild Sofie Meltveit (t.h.) fra Jørpeland. Nå har media også lagt merke til sjokoladekaken vår, se her hvordan kaken har blitt tatt i mot.

Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com