Baking uten egg

Egg har egenskaper som er viktige for gode bakverk. Det har god bindeevne og bidrar til heving. En eggerstatning kan kjøpes i helsekost, men mange ganger kan økt mengde bakepulver være en god erstatning. Dersom du skal prøve deg fram med baking uten egg, kan det være nyttig å kjenne til en tommelfingerregel.

  • Når du heller røren i formen skal den flyte sakte utover. Røren skal ikke være så tynn at den renner , eller så tykk at den må skyves utover i formen. Tilsett væske eller mel etter behov.
  • Spray med vann eller formfett på bakverk. Det erstatter pensling med egg
  • Bruk frukt eller grønnsaker i kakebakst for å få en saftig og smakfull deig.
  • Del kakebunnen i to og dynk med litt søtet væske, evnt fyll, for å få et saftigere resultat

Luftig bakverk; 1 tsk bakepulver og 2 ss væske ertstatter 1 egg

Egg som bindemiddel: Erstattes med melk, mosede bananer, soya eller hvit saus

Pensling av bakverk; Bollene kan pensles med margarin og strøs med sukker for å få de blanke og fine

Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com